valovi

Jedrenje u Rijeci

Rijeka se nalazi u Kvarnerskom zaljevu i treći je najveći grad u Hrvatskoj. Riječka luka popularna je polazna točka za jedrenje u Hrvatskoj i trajektnom vezom povezuje hrvatske otoke s lukom Bari u Italiji. Kigo Yachting u Marini Rijeka nudi ljubiteljima jedrenja visok čarter standard i najbolju sveobuhvatnu uslugu uz stalno visoku razinu kvalitete.

Rijeka se nalazi na zapadu Hrvatske i ima najvažniju hrvatsku morsku luku zbog svog geografskog položaja na sjevernom Jadranu.
U starom gradu možete otkriti veličanstvene fasade, tragove prošlih razdoblja kao i restorane i butike. Srce grada je glavno šetalište „Korzo“. Tamo ćete pronaći gradski toranj koji se smatra znamenitošću Rijeke. Plaže se nalaze u istočnom ili zapadnom dijelu grada.

Drevni lučki grad Rijeka najvažnije je mjesto Kvarnerskog zaljeva. Omiljeno je mjesto nautičara, a posebno je popularno zbog svojih prekrasnih uvala, skrivenih plaža, šarmantnih gradića i modernih marina. Ugodne temperature i stabilni vjetrovi uvjeti čine nezaboravan odmor jedrenja iz Rijeke u Hrvatskoj, posebno za obitelji i početnike u jedrenju.

Kvarnerski zaljev smješten je između Istre i Dalmacije i najstarija je hrvatska turistička regija. U 19. stoljeću ovo je mjesto bilo važno trgovačko središte za najbogatije ljude u Europi. Zato se danas tamo nalaze najljepše vile i hoteli iz 19. stoljeća.

karta kvarnera
Pogleda na riječinu

Kontinentalna i mediteranska klima pogoduje i zdravstvenom turizmu u okolici Rijeke. Tu je osnovan prvi centar u svijetu za astmu i bronhitis, poliklinike za stomatologe i još mnogo toga. Osim toga, tu je ukupno 1300 km biciklističkih staza kao i prvoklasne mogućnosti ronjenja.

Kvarnerski zaljev obuhvaća, između ostalog, poznate otoke Krk, Cres, Lošinj, Rab i Sjeverni Pag. Ovi su otoci potpuno različiti, ali svaki je zanimljiv na svoj način. Sjeverna obala je mlađim turistima poznata kao španjolska Ibiza. Na otocima Cresu i Krku fokus je na obiteljskom turizmu.

Otok Lošinj nudi prvoklasne hotele i kampove te brojne uvale s kristalno čistim morem. Otok Rab poznat je po mnoštvu pješčanih plaža sa slikovitim uvalama. Jedan od manjih otoka na Kvarneru je otok Susak koji se izgledom razlikuje od svih 1244 otoka u Hrvatskoj. Jedinstveni pješčani otok obrastao je trskom, kupinama, jasminom i vinovom lozom pa je i ljeti vrlo zelen. Sa Suska dolaze vrhunska vina obitelji Kozlovich, kao i prve mini haljine na svijetu.

#visitkvarner

#visitkvarner

Zabava u Rijeci i na Kvarneru

Kvarner je jedna od najboljih destinacija za zabavu u Hrvatskoj. Najveći karneval u Hrvatskoj održava se u riječkoj luci od 1982. godine i sada broji preko 10.000 sudionika. Rijeka je najveće party odredište na hrvatskoj obali s brojnim noćnim klubovima, diskotekama i barovima. Ljeti se party seli na otok Pag, a sjeverni dio otoka postaje jedna od najboljih party zona na svijetu. Otoci, Krk i Rab organiziraju brojne zabave u noćnim klubovima kao i festivale u središtima svojih mjesta. Na otoku Cresu i Lošinju održavaju se brojni koncerti klasične glazbe.

Na sjeveru Kvarnerskog zaljeva smjestio se grad Opatija koji je, kao i talijanski San Remo, domaćin najvažnijih hrvatskih glazbenih događanja, izbora za Miss Hrvatske i Miss Universe Hrvatske. Opatija je dom velike ljetne pozornice uz more na kojoj nastupaju svjetski poznati glazbenici.

Party
Morski plodovi

Infrastruktura u Rijeci

Rijeka ima glavni željeznički kolodvor i autobusni kolodvor u središtu grada. Tu je i trajektna luka udaljena 350 m od gradske šetnice. Nadalje, u gradu postoji bezbroj restorana i trgovina.

Marina Rijeka nalazi se u središtu grada. Na tržnici možete kupiti mnoge domaće proizvode. Rijeka ima najveću ribarnicu u Hrvatskoj te brojne trgovine, barove, restorane, pošte, banke, kazališta i muzeje. Šetnica “Molo longo” duga 1850 m poziva na sanjivu šetnju.

Kuhinja u Rijeci

Primorsko odredište Rijeka na Kvarnerskom zaljevu nudi bogatu gastronomsku ponudu. Regija je poznata po kvarnerskim lignjama i kvarnerskim škampima. Posebno je popularna janjetina. Okusi nagrađivanih maslinovih ulja s otoka Krka i Cresa, kao i jedinstveno vino vrbničke žlahtine koja raste samo na Kvarneru, oduvijek su oduševljavali turiste. Fešte poput Kestenijade, Festivala srdela, Festivala šparoga ili Festivala čokolade dobro su posjećene.